Gaan uw facturen nog betaald worden?

Een grote wijziging die begin dit jaar heeft plaatsgevonden, is dat de federale overheid verwacht dat zij enkel nog maar elektronische facturen gaat ontvangen. Dit wil zeggen dat indien u voor de overheid werkt, er verwacht wordt dat je een elektronische factuur opstuurt. En met elektronische factuur bedoelt men dan geen ingescande factuur in een pdf ofzo, maar een factuur via een specifiek elektronisch formaat.

Snellere verwerking, snellere betaling?

De overheid kan deze facturen dan automatisch inlezen en verwerken. Misschien wel een begin tot een snellere betaling? Al zou ik daar niet meteen op rekenen :-). Maar het is wel zo dat dit mogelijkheden creëert voor uw onderneming.

Kansen voor uw administratie

Het feit dat e-facturatie nu ook ingeburgerd geraakt bij de overheid, kan wel kansen creëren voor uw eigen KMO. Misschien kan je ook voor andere klanten uw facturen elektronisch gaan versturen, waardoor u tijd en kosten kunt besparen. Je hoeft immers niet meer je facturen af te drukken, in een enveloppe te doen, een postzegel plakken en naar de post te doen. Hoelang ben jij of een medewerker daar per maand mee bezig? Je kan dit allemaal vervangen door een simpele klik op de knop. De investering die hiervoor nodig is, betaalt zich dus dubbel en dik terug.

Inkomende facturen automatisch verwerken?

Daarnaast kan je misschien ook aan je leveranciers vragen om hun facturen naar jou via e-facturatie door te sturen. Op deze manier kan je dan ook je inkomende facturen sneller verwerken. Dus niet meer al die enveloppes openmaken en facturen inboeken, maar gewoon importeren (met diezelfde druk op de knop). Weeral wat administratief werk bespaard! Uiteraard kan je nog steeds je huidige goedkeuring- en betalingsregels gebruiken welke voorzien zijn in je boekhoudingspakket.

E-facturatie de toekomst

Als je dus soms factureert aan de overheid, zorg dan dat je e-facturatie ondersteunt. En gebruik deze opportuniteit dan ook om zoveel mogelijk van je in- en uitgaande facturen via e-facturatie te doen. De investering zal zichzelf snel terugverdienen.

Benieuwd of jou onderneming ook voordeel kan halen uit een proces optimalisatie door e-facturatie te gebruiken? Contacteer me dan voor een vrijblijvende kennismaking.

Als je dit artikel waardevol vindt, zou ik het leuk vinden als je dit deelt met je netwerk zodat ook zij voordeel kunnen halen uit deze kennis. Heb je nood aan meer feedback, laat dan je commentaar achter of stuur mij een e-mail.


RSS Feed